Olen Nita Austero, yhteiskunta- ja valtiotieteilijä, lastensuojelun ammattilainen, Helsingin kaupungin varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan varsinainen jäsen.
Koulutustaustaltani olen ylioppilas, lähihoitaja, sosionomi, yhteiskuntatieteiden maisteri ja pian valmistuva valtiotieteiden maisteri. Työurani olen tehnyt pitkälti lasten, nuorten ja heidän perheidensä parissa. Olen muun muassa toiminut varhaiskasvatuksessa hoitajana sekä työskennellyt erilaisissa lastensuojelun työtehtävissä, kuten lastensuojelulaitosten ohjaajana ja lastensuojelupalveluiden kehittämistehtävissä. Olen myös tehnyt erilaisia vapaaehtoistöitä lasten, nuorten ja ikäihmisten parissa. Päätoimisen työni lisäksi olen toiminut kaupungin luottamustehtävissä valtuustokaudelta 2021 lähtien.
Olen elämäni aikana nähnyt paljon huono-osaisuutta, ihmisten välistä eriarvoisuutta ja yhteiskunnallista epäoikeudenmukaisuutta, mikä on synnyttänyt itsessäni halua vaikuttaa. Työlläni ja omalla panoksellani haluan varmistaa, että jokaisella on Suomessa tasa-arvoiset mahdollisuudet elää haluamansa mukaista hyvää elämää ja ettei yhteiskuntamme aseta ihmisiä eriarvoiseen asemaan heidän taustansa tai elämän lähtökohtien perusteella.
Haluan huolehtia siitä, että myös tulevaisuudessa saamme nauttia laadukkaasta ja maksuttomasta varhaiskasvatuksesta sekä tasokkaasta koulutuksesta. Haluan myös varmistaa, ettei yhteiskuntamme ja palvelujärjestelmämme jätä ketään apua tai tukea tarvitsevaa sen ulkopuolelle. Seison vahvasti heikomman puolella ja annan ääneni heille, jotka eivät siihen itse syystä tai toisesta kykene.
Kuusi viisasta valintaa päätöksentekoon
-
Huolehditaan siitä, että jokaisella lapsella ja nuorella on mielekästä vapaa-ajan tekemistä ja mahdollistetaan maksuton harrastustoiminta. Lisätään matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja ja turvataan erikoissairaanhoidon resurssit. Ylläpidetään ja kehitetään toimivaa opiskeluhuoltoa ja viihtyisää kouluympäristöä. Toteutetaan lastensuojelun kokonaisuudistus ja turvataan jokaisen lapsen oikeus tasapainoiseen kehitykseen ja erityiseen suojeluun.
-
Rakennetaan taloudellisesti kestävä hyvinvointivaltio, joka nojaa korkeaan työllisyysasteeseen. Tuetaan ja kannustetaan jokaista itselleen sopivan ja mielekkään työn löytämisessä työllisyystoimia kehittämällä ja tehostamalla sekä yrittäjyyttä tukemalla. Ehkäistään työmarkkinoilta syrjäytymistä ja vahvistetaan heikossa työmarkkina-asemassa olevien työ- ja toimintakykyä. Resursoidaan mielenterveyspalveluihin toteuttamalla terapiatakuu.
-
Sujuvoitetaan ja tehostetaan turvapaikkahakemusten käsittelyprosessia. Huolehditaan maahanmuuttajien tehokkaasta kotiuttamisesta ja integroitumisesta yhteiskuntaan sekä tuetaan maahanmuuttajien työllistymistä. Torjutaan laitonta maahanmuuttoa ja tehostetaan maastapoistamispäästösten toimeenpanoa.
-
Tuetaan kotimaisuutta kotimaista tuotantoa edistämällä ja tukemalla. Huolehditaan korkeasta omavaraisuusasteesta ja huoltovarmuudesta turvaamalla toimiva maatalous, hajautettu kotimainen energiantuotanto ja elinvoimainen maaseutu.
-
Huolehditaan laadukkaasta julkisesta sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä resursoimalla siihen riittävästi. Huolehditaan siitä, että jokaisella on yhdenvertaiset mahdollisuudet saada tarvitsemaansa hoitoa ja palveluja viipymättä ja tulotasoon katsomatta. Suhtaudutaan potilasturvallisuuden vaarantumiseen vakavasti ja otetaan sen ratkaiseminen kärkitavoitteeksemme. Luodaan Suomeen tehokas seuraamusjärjestelmä, mikäli kunnat ja sairaanhoitopiirit eivät noudata lakisääteisiä velvoitteitaan hoidon saatavuuden turvaamisessa.
-
Huolehditaan jokaisen ihmisen mielenhyvinvoinnista resursoimalla riittävästi mielenterveyden edistämiseksi tehtävään työhön. Huolehditaan jokaisen oikeudesta päästä nopeasti ja vaivattomasti mielenterveyspalveluiden piiriin toteuttamalla terapiatakuu. Lisätään perustason ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja ja turvataan erikoissairaanhoidon resurssit.
Blogista voit lukea lisää minulle tärkeistä aiheista.